Crock-Pot Express Multicooker är en speciell apparat som har flyttat in i vårt kök och snabbt gjort sig oumbärlig. Många använder den hela tiden, varje vecka, flera gånger i veckan, ibland varje dag. Ju mer den används, desto mer knutna blir vi till varandra.
MEN FÖRST AV ALLT – VAD ÄR EN CROCK-POT EXPRESS?
Express är en elektrisk tryckkokare, men också en slowcooker, yoghurtmaskin, riskokare, stor stekgryta, ångkokare och mycket mer!
Denna multi-funktionella Crockpot är verkligen ovärdelig när man har ett upptaget liv. De flesta recepten är ”släng i och sätt på” -mat så allt du behöver göra är att lägga i alla ingredienser och sätta på rätt funktion och sedan gå iväg och göra andra roliga saker som att träna, gå ut med hunden, vara med barnen, spela golf eller läsa en god bok.
BONUS: den lagar också mat 70% snabbare (!) än på spisen och det i en och samma gryta. Förstår du nu varför den här apparaten är så populär?
Psst, vi har hört att Crockpot Express är en fantastisk present. Bara som ett tips!
Så här fungerar den: Se video här
Bra tillbehör:
Din Crock-Pot Express kommer med det mesta du behöver för de flesta av dessa recept, men om du vill baka i den så är detta bra att ha.
Silikonring: Express kommer med en silikonförseglingsring, och det är en bra idé att ha en extra (eller två!). Om du använder din Express för kryddig chili eller saftigt kött kan silikonringen bli färgad och ta smak av kryddorna. Om du vill kunna använda din Express för både bakning och söta recept också, är det en bra idé att ha extra silikonringar att byta med. Köp dem här
Springform: Om du någonsin ska baka något t ex göra cheesecake så behöver du en springform. 20 cm i diameter passar bra!
1. KÖTTGRYTA

Crockpot Express är en mästare på att förkorta tillagningstiderna för annars väldigt långa recept. Exempel: denna köttgryta. Nöt-revben tar flera timmar i ugnen för att bli så klart att du kan dra isär dem med en gaffel. I en Express behövs bara lite över 30 minuter. Servera med pasta eller gnocchi och du kommer aldrig att gå tillbaka till ugnslagning igen. Recept på god köttgryta med tomat
2. YOGHURT
Ett av de mest fantastiska ögonblicken, när du äger en Express, är när du inser att du kan göra yoghurt. Det är lite tidskrävande, men enkelt och okomplicerat. Du måste bara se till att du har en termometer för att kontrollera mjölkens temperatur (den du använder för kött fungerar perfekt!). Resultatet är en krämig och naturligt söt yoghurt. Recept!
3. KOKA RIS
Sätt riskokaren på listan över apparater du nu kan flytta till källaren. Crock-Pot Express är den BÄSTA apparaten för ett perfekt kokat ris. Ännu bättre: du kan tillaga ris med andra ingredienser i samma gryta. Exempelvis denna: Heta kyckling med ris och bönor – Recept på Het kyckling med ris, vitlök och örter. Samt recept på: Koka ris
4. VARM ÄPPELCIDER
Drycker i Express?! Åh ja. Denna fruktiga mugg full av lycka står högst upp på ”njutnings”-listan. Helt färdigställd på 15 minuter och gästerna kan komma! När cidern är färdig så håller du den varm på varmhållningsläget och du byta ut trycklocket till ett glaslock så är det lättare att servera. Recept
5. SOPPA
Du kommer att älska att göra soppa i Crock-Pot Express, eftersom det går så fort och är så lätt att göra. Vilken är din favoritsoppa? Denna vildrissoppa med svamp är en favorit. Den är magisk, len och fyllig och blir klar på mindre än en timme. Recept
6. KOKA ÄGG
Tala om en måltid som får högsta prep-poäng! Har du hårdkokta ägg i kylskåpet kan du använda det till mycket, till exempel till en snabb frukost, en fantastisk äggsallad eller en proteinboost till lunch. Fem minuter på högt tryck, naturlig frisättning på 5 minuter, häll i isvatten och skala – MAGI. Recept hittar du här
7. HEL KYCKLING
Det här är helt galet! Crock-Pot Express kan laga en hel kyckling på 20 minuter och den blir saftig och fantastiskt mör. Att binda benen och vingarna är ett bra sätt att hålla ihop kycklingen medan den tillagas. Tips: lägg kycklingen på en bädd av citronskivor och strö generöst med örter och salt över. HERREGUD så gott! Recept
8. BAKAD POTATIS
Vem älskar inte en bakad potatis med smör eller en god fyllning? Du kan göra flera potatisar på 12 minuter, vilket är den tiden det tar att göra en god topping eller röra till ett gott kryddsmör. Recept
9. POTATISMOS
Medan vi ändå är inne på potatis, låt oss prata om potatismos! Eller, låt oss prata hur man gör det perfekta moset till köttgrytan, fisken eller korven. Denna potatismos är den krämigaste och godaste, bara potatis, gräddost, smör och örter. Yummy! Recept
10. ÅNGKOKTA GRÖNSAKER
Ångade grönsaker är ett klassiskt tillagningssätt att tillaga grönsaker, av goda skäl. Det är lätt att göra och går fort i en Crockpot Express, dessutom behåller du näring, vitaminer och smak. En skvätt olivolja och stänk av salt och du är i veggie-himlen. Recept och koktider finns här
11. TORRA BÖNOR OCH ÄRTOR
Att göra torra bönor/ärtor det traditionella sättet kan vara oerhört tidskrävande. De ska blötläggas och sjudas och kokas och…. Express löser direkt alla dessa moment. Lägg de torra bönorna i grytan, täck med vatten och koka i ca 30 minuter. KLART! Ingen blötläggnig krävs!
12. BULGUR, MATVETE/RÅGKROSS
Att göra bulgur i en Crock-Pot Express är väldigt enkelt. Du behöver inte hålla koll för att se om det kokar över eller om det bränner fast i botten av grytan. Häll i bulgur med vatten (eller mandelmjölk om du känner dig lyxig), salta och sätt på. Resultatet är en krämig, nyttig bulgurgryta som du kan ha till det mesta. För tuggmotstånd, tryck-koka i 10 minuter på högt tryck. För en krämigare variant, tryck-koka i 13 minuter.
13. POPCORN
Majs = Snacks! Mer specifikt, POPCORN. Ärligt talat går det plättlätt att poppa någon typ av popcorn i Express, man behöver bara ett vanligt lock. Häll i majsen, sätt på steam/sauté och poppa på!
14. CHEESCAKE
Tja, cheesecake! Det här kan vara det mest magiska sättet att göra den på. Crock-Pot Express använder ånga när den tillagar den vilket gör att den blir suveränt len och god, dessutom klar på bara 35 minuter. Men, du måste ha en springform för att lyckas. Recept
15. REVBEN
Revben! Ja, vi är allvarliga. De tar 5 minuter att förbereda, sedan 25-30 minuters koktid beroende på hur mycket kött det är på revbenen. Ett tips är att täcka dem med extra mycket god barbequesås under koktiden vilket får dem att nå nya höjder. Lägg dem på grillen innan ni äter! Mums! Recept
16. MAC&CHEESE, PASTA MED OST
Vi sparade det bästa till sist. Ärligt. Det går så fort. Bara 5 ingredienser och 4 minuters koktid. Recept